Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

38 Kč

Skladem: >5

Předpokládané datum expedice: ještě dnes

Popis produktu

Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi, našemu partnerskému ekozemědělci. 

Jak na červenou pšenici v kuchyni? Mouka z červené pšenice  se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.

Recepty:

Jidášky se skořicovou náplní

Vánoční skořicový věnec

Zajímavosti:

Propadli jste superpotravinám? Vsaďte na ty české!





Kat. číslo:
910133
Značka:
PRO-BIO obchod.spol. s r.o.


PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA

Recepty