Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450g PROBIO

  • Novinka
Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným  obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi, našemu partnerskému ekozemědělci.  Jak na červenou pšenici v kuchyni? Mouka z červené pšenice  se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.         Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,...). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a  zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.

24 Kč 20,87 Kč bez DPH

Skladem: >5

Předpokládané datum expedice: 20. 9. 2019

Číslo výrobku:
910133
Značka:
PRO-BIO obchod.spol. s r.o.


Produkty pocházejí z ekologického zemědělství

Recepty