Z vlažného mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek. Po vzejití kvásku přidejte ostatní suroviny určené na těsto. Zpracujte těsto a nechte ho kynout na teplém místě cca 60 minut.
Na náplň si v misce smíchejte rozpuštěné máslo, cukr a skořici.
Vykynuté těsto opět propracujte a vyválejte v co nejtenčí plát ve tvaru čtverce. Ten potřete po celé ploše náplní a zarolujte.
Srolované těsto z vrchu podélně rozřízněte tak, že z jedné strany začnete 5 cm od konce a doříznete až na druhý konec. Takto vám vzniknout dva prameny, které jsou na jednom konci k sobě spojené.
Prameny spleťte (přeložte přes sebe) tak, aby byl řez na vnější straně. Vzniklý cop stočte do kruhu a přitlačením spojte oba konce k sobě. Hotový věnec přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C do zezlátnutí, cca 25 minut.