Vánoční skořicový věnec z červené pšenice

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Obtížný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • 15 g droždí
  • 150 g mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 150 g mouka pšeničná bílá hladká BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 120 ml mléko
  • 1 ks žloutek
  • 30 g máslo
  • 1 lžíce cukr moučkový BIO PROBIO
  • NÁPLŇ
  • 5 lžic cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 3 lžičky skořice mletá BIO SONNENTOR
  • 50 g rozpuštěné máslo

Z vlažného mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek. Po vzejití kvásku přidejte ostatní suroviny určené na těsto. Zpracujte těsto a nechte ho kynout na teplém místě cca 60 minut.
Na náplň si v misce smíchejte rozpuštěné máslo, cukr a skořici.
Vykynuté těsto opět propracujte a vyválejte v co nejtenčí plát ve tvaru čtverce. Ten potřete po celé ploše náplní a zarolujte.
Srolované těsto z vrchu podélně rozřízněte tak, že z jedné strany začnete 5 cm od konce a doříznete až na druhý konec. Takto vám vzniknout dva prameny, které jsou na jednom konci k sobě spojené.
Prameny spleťte (přeložte přes sebe) tak, aby byl řez na vnější straně. Vzniklý cop stočte do kruhu a přitlačením spojte oba konce k sobě. Hotový věnec přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C do zezlátnutí, cca 25 minut.

 

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

58 Kč
Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

38 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše