Do mísy vsypte všechny druhy mouky a udělejte v nich důlek. Do něj vlijte ohřáté mléko, nadrobte čerstvé droždí a posypte lžičkou cukru. Utěrkou přikryjte a nechte vzejít kvásek.
Do mísy s vykynutým kváskem přidejte všechny ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto. Je vhodné použít kuchyňský robot a hákem zpracovávat těsto cca 10 minut.
Těsto nechte poté kynout cca 1,5 hod. zakryté utěrkou - dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Po vykynutí rozdělte těsto na 11 kousků po 70 g a 11 kousků po 10 g. Z těchto kousků uválejte kuličky a přikryjte je utěrkou, ať těsto během manipulace neokorá.
Můžeme začít tvarovat zajíce - vezměte si velkou kouli, tu nejprve rozválejte v ruce do válečku, následně položte na pracovní desku a bez podsypávání rozválejte na cca
30 cm dlouhého hada. Toho válečkem rozválejte na dlouhou placku, potřete náplní a stočte do roládky a válením utáhněte.
Vezměte si malou 10 g kuličku - tu zlehka namočte do vody a vyválejte v nemletém máku. A máte připravené obě části zajíce. Vemte naplněnou část, položte ji na plech s peč. papírem a stočte do písmene U, do spodní části položte kuličku s mákem (je to vlastně ocásek zajíce) a následně zamotejte zajíce. Takto postupujte u všech 11 kousků.
Hotové zajíce nechte ještě cca 30 minut kynout pod utěrkou, následně potřete smetanou smíchanou s rumem a pečte cca podle trouby 20 - 25 minut na 180 °C.
Po vytažení z trouby horké zajíce potřete smetanou.