Špaldový ovocný koláč

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 180 g Pšeničná mouka polohrubá
  • 70 g Špaldová celozrnná mouka
  • 100 g Třtinový cukr přírodní
  • 100 ml Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 2 ks Vanilkový cukr Amylon
  • 1 lžička Vanilkový prášek
  • 3 ks Vejce
  • 50 100 ml Mléko
  • 250 g Tvaroh
  • 500 g Letní ovoce (jablka, hrušky, meruňky, broskve)

Žloutky ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku prosejte a smíchejte s ½ balíčku kypřícího prášku. Přidejte olej a společně se žloutky a cukrem ušlehejte. Přimíchejte zbytek kypřicího prášku a podle potřeby zřeďte trochou mléka. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Těsto přelijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Tvaroh smíchejte s 1 lžící oleje a mletým vanilkovým práškem.

Tvarohovou náplní přelijte těsto a posypte ovocem. Pečte na 200 °C cca 30 minut.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

121 Kč
152 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO

55 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO

46 Kč
58 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

47 Kč
Vanilkový cukr Amylon BIO 8 g

Vanilkový cukr Amylon BIO 8 g

9,60 Kč
Vybrat vše