Špaldový ovocný koláč

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 180 g Pšeničná mouka polohrubá
  • 70 g Špaldová celozrnná mouka
  • 100 g Třtinový cukr přírodní
  • 100 ml Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 2 ks Vanilkový cukr Amylon
  • 1 lžička Vanilkový prášek
  • 3 ks Vejce
  • 50 100 ml Mléko
  • 250 g Tvaroh
  • 500 g Letní ovoce (jablka, hrušky, meruňky, broskve)

Žloutky ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku prosejte a smíchejte s ½ balíčku kypřícího prášku. Přidejte olej a společně se žloutky a cukrem ušlehejte. Přimíchejte zbytek kypřicího prášku a podle potřeby zřeďte trochou mléka. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Těsto přelijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Tvaroh smíchejte s 1 lžící oleje a mletým vanilkovým práškem.

Tvarohovou náplní přelijte těsto a posypte ovocem. Pečte na 200 °C cca 30 minut.

Nakoupit suroviny

Pšeničná mouka polohrubá BIO 1kg (b)

Pšeničná mouka polohrubá BIO 1kg (b)

53 Kč
Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

41 Kč
55 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

5,50 Kč
Vanilkový cukr Amylon BIO - 8g

Vanilkový cukr Amylon BIO - 8g

9,60 Kč
Vybrat vše