Rychlý falafel z cizrnové mouky

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g mouka cizrnová BIO PROBIO
  • 400 g konzerva sterilované cizrny BIO BIOLINIE
  • 1 ks olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 2 ks cibule
  • 50 g natě naťová petržel
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžička jedlá soda
  • 70 ml voda
  • 3 lžíce šťávy citron
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL
  • 1 lžička kmín BIO SONNENTOR

V mixéru rozmixujte cibuli, cizrnu, česnek a petrželovou nať. V míse smíchejte rozmixovanou směs, cizrnovou mouku, sodu, sůl, římský kmín a citronovou šťávu. Postupně přilévejte horkou vodu a míchejte. Těsto nechte odpočinout 5-10 minut.


V pánvi rozehřejte olej ve vysoké vrstvě tak, aby byl falafel ponořený. Lžící nabírejte těsto a tvarujte malé placičky. Falafel smažte dozlatova.


Tip: Pokud chcete falafel křupavější, před smažením jej obalte v cizrnové mouce nebo v kukuřičné strouhance.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka cizrnová 450 g BIO PROBIO

Mouka cizrnová 450 g BIO PROBIO

68 Kč
Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Vybrat vše