Rychlý falafel z cizrnové mouky

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g Cizrnová mouka
  • 400 g Konzerva sterilované cizrny
  • 1 ks Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 2 ks Cibule
  • 50 g natě Petržel
  • 4 stroužky Česnek
  • 1 lžička Jedlá soda
  • 70 ml Voda
  • 3 lžíce šťávy Citron
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 lžička Kmín

V mixéru rozmixujte cibuli, cizrnu, česnek a petrželovou nať. V míse smíchejte rozmixovanou směs, cizrnovou mouku, sodu, sůl, římský kmín a citronovou šťávu. Postupně přilévejte horkou vodu a míchejte. Těsto nechte odpočinout 5-10 minut.


V pánvi rozehřejte olej ve vysoké vrstvě tak, aby byl falafel ponořený. Lžící nabírejte těsto a tvarujte malé placičky. Falafel smažte dozlatova.


Tip: Pokud chcete falafel křupavější, před smažením jej obalte v cizrnové mouce nebo v kukuřičné strouhance.

Nakoupit suroviny

Cizrnová mouka BIOHARMONIE 450g

Cizrnová mouka BIOHARMONIE 450g

69 Kč
BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400g

BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400g

36 Kč
BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Bika – jedlá soda (dóza 1 kg) TIERRA VERDE

Bika – jedlá soda (dóza 1 kg) TIERRA VERDE

104 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Kmín mletý BIO 60g

Kmín mletý BIO 60g

49 Kč
Vybrat vše