Pohankové palačinky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 200  g mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl mořská jemná BIOSAL
  • 1 lžička cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  •   olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE
  •   džem jahodový ZWERGENWIESE

Smíchejte mléko, vejce a přisypte pohankovou mouku. Přidejte sůl, cukr a těsto dobře prošlehejte.

Těsto nechte alespoň 10 minut odpočinout. Pokud je stále řídké, přidejte ještě trochu pohankové mouky.

Na pánvi lehce vymazané olejem smažte tenké palačinky.

Hotové palačinky potřete džemem a podávejte.

Tip: nemáte-li mnoho času, doporučujeme pro rychlejší přípravu výrobek BIOLINIE pohankové palačinky do kterého přidáte pouze vodu a olej

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Džem jahodový EXCLUSIVE BIO 225 g

Džem jahodový EXCLUSIVE BIO 225 g

94 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Mouka pohanková hladká 500 g BIO BEZLEPKOVÁ PROBIO

Mouka pohanková hladká 500 g BIO BEZLEPKOVÁ PROBIO

61 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše