Koláč s tvarohem a ovocem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • 3 ks vejce
  • 0,5 hrnek cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 0,75 hrnek mléko
  • 0,3 hrnek olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 1,5 hrnek mouka špaldová chlebová BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 3 lžíce kakao BIO PROBIO
  • NÁPLŇ
  • 2 ks tvaroh
  • 2 lžíce cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 ks Želatina v prášku
  • 2 ks Broskev
  • Ostružiny

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mléko, olej, mouku, kypřicí prášek a kakao a vše společně vyšlehejte. Těsto nalijte do dortové formy (průměr cca 21 cm), kterou jste si předtím vyložili pečicím papírem anebo vymazali tukem a vysypali moukou. Pečte při 180 °C (horkovzduch) asi půl hodiny. Nechte vychladnout. Pokud vám vyběhl korpus do kulata, zarovnejte ho seříznutím ostrým nožem.

Tvaroh oslaďte cukrem a rozetřete na korpus. Připravte si želatinu podle návodu. Broskve nakrájejte na plátky a naskládejte na tvaroh. Dozdobte ostružinami. Nakonec potřete želatinou a nechte v lednici odpočívat.

Nakoupit suroviny

Kakao 150 g BIO PROBIO

Kakao 150 g BIO PROBIO

65 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Želatina 20 g BIO AMYLON

Želatina 20 g BIO AMYLON

42 Kč
Vybrat vše