Ječné bylinkové krekry

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 400 g mouka ječná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 3 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 3 lžičky prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 1 lžička sůl jemná BIO BIOSAL
  • bylinky
  • 3 lžíce mléko
  • 1 ks vejce
  • 200 g cottage sýr

V míse smíchejte ječnou mouku, kypřicí prášek, sůl a bylinky. V jiné míse rozmíchejte cottage sýr s mlékem a olejem. Poté smíchejte obě směsi dohromady.


Na pomoučeném vále vypracujte hladké těsto. Z těsta vyválejte tenký plát, ten přeneste na plech s pečicím papírem a nožem nebo rádýlkem rozkrájejte na čtverečky. Čtverečky těsta od sebe oddělte, aby se během pečení nespekly dohromady. Každý čtvereček potřete rozšlehaným žloutkem a posypte bylinkami. Pečte cca 30 minut při teplotě 200 °C.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

70 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Vybrat vše