Ječné bylinkové krekry

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 400 g Ječná mouka celozrnná jemně mletá
  • 3 lžíce Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 3 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 1 lžička Sůl Biosal
  • Bylinky
  • 3 lžíce Mléko
  • 1 ks Vejce
  • 200 g Cottage sýr

V míse smíchejte ječnou mouku, kypřicí prášek, sůl a bylinky. V jiné míse rozmíchejte cottage sýr s mlékem a olejem. Poté smíchejte obě směsi dohromady.


Na pomoučeném vále vypracujte hladké těsto. Z těsta vyválejte tenký plát, ten přeneste na plech s pečicím papírem a nožem nebo rádýlkem rozkrájejte na čtverečky. Čtverečky těsta od sebe oddělte, aby se během pečení nespekly dohromady. Každý čtvereček potřete rozšlehaným žloutkem a posypte bylinkami. Pečte cca 30 minut při teplotě 200 °C.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

121 Kč
152 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Mouka ječná celozrnná jemně mletá 500 g BIO

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 500 g BIO

25 Kč
Vybrat vše