Čirokovník se švestkami

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g čirok loupaný BIO PROBIO
  • 100 g mák modrý BIO PROBIO
  • 2 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 100 g rozinky BIO PROBIO
  • 1 ks mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 5 lžic sirup javorový BIO BIOLINIE
  • 1 hrst mandle celé BIO PROBIO
  • 600 ml nápoj rýžový přírodní BIO ILSOLA BIO
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 0,5 lžíčky mletá vanilka
  • 1 špetka hřebíček mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžička skořice mletá BIO SONNENTOR
  • 1 ks máslo
  • 2 ks vejce
  • 200 g švestky

Čirok propláchněte pod proudem tekoucí vody a dejte do hrnce s mlékem a špetkou soli. Přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte pod pokličkou 25 minut. Do teplé čirokové kaše vmíchejte mletý mák, olej, rozinky, vanilku a hřebíček. Nechte zchladnout.


Mezitím vymažte dortovou formu máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení). Vychladlou kaši oslaďte sirupem a přidejte do ní žloutky. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho zapracujte do těsta. Troubu předehřejte na 180 °C.

Těsto nalijte do formy, ozdobte švestkami a loupanými mandlemi. Pečte cca 45 minut.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

83 Kč
Hřebíček mletý 35 g BIO SONNENTOR

Hřebíček mletý 35 g BIO SONNENTOR

70 Kč
Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Sirup javorový 250 ml BIO BIOLINIE

Sirup javorový 250 ml BIO BIOLINIE

194 Kč
Čirok loupaný 500 g BIO PROBIO

Čirok loupaný 500 g BIO PROBIO

46 Kč
Rozinky 200 g BIO PROBIO

Rozinky 200 g BIO PROBIO

44 Kč
Mák modrý BIO 250 g PROBIO

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

71 Kč
Vybrat vše