Čirokovník se švestkami

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g Čirok loupaný
  • 100 g mák modrý
  • 2 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE
  • 100 g rozinky BIO PROBIO
  • 1 ks mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 5 lžic Javorový sirup
  • 1 hrst mandle celé BIO PROBIO
  • 600 ml Rýžový nápoj přírodní
  • 1 špetka Sůl Biosal
  • 1 polovina lžičky Vanilkový prášek
  • 1 špetka hřebíček mletý SONNENTOR
  • 1 lžička skořice mletá SONNENTOR
  • 1 ks máslo
  • 2 ks vejce
  • 200 g Švestka

Čirok propláchněte pod proudem tekoucí vody a dejte do hrnce s mlékem a špetkou soli. Přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte pod pokličkou 25 minut. Do teplé čirokové kaše vmíchejte mletý mák, olej, rozinky, vanilku a hřebíček. Nechte zchladnout.


Mezitím vymažte dortovou formu máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení). Vychladlou kaši oslaďte sirupem a přidejte do ní žloutky. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho zapracujte do těsta. Troubu předehřejte na 180 °C.

Těsto nalijte do formy, ozdobte švestkami a loupanými mandlemi. Pečte cca 45 minut.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Hřebíček mletý BIO 35 g

Hřebíček mletý BIO 35 g

64 Kč
Skořice mletá BIO 40 g

Skořice mletá BIO 40 g

55 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Rýžový nápoj přírodní Isola BIO 1000 ml

Rýžový nápoj přírodní Isola BIO 1000 ml

63 Kč
BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

157 Kč
Mouka pohanková hladká 500 g BIO BEZLEPKOVÁ PROBIO

Mouka pohanková hladká 500 g BIO BEZLEPKOVÁ PROBIO

61 Kč
Mandle celé hnědé BIO 80 g PROBIO

Mandle celé hnědé BIO 80 g PROBIO

53 Kč
Rozinky BIO 200 g PROBIO

Rozinky BIO 200 g PROBIO

43 Kč
Vybrat vše