328 Kč
Předpokládané datum expedice: 6. 5. 2024
Hrách a kroupy, to není hloupý. Hrách je nevýznamnější a nejrozšířenější luštěninou u nás. Česko má přímo svoji „hrachovou“ historii. Hrách se připravoval na mnoho způsobů - o velikonocích si lidé tradičně pražili pučálku a husté hrachové kaše či zapečený hrách s kroupami v podobě šouletu se na stole objevovaly velmi často. Je velmi sytý a vydatný, tělu dodává bílkoviny a má nízký glykemický index. Hrách je také vděčným základem domacích pomazánek - přidejte jen cibulku, česnek a bylinky. Připravíte z něj vynikající polévky i indické pokrmy typu curry.
Recepty:
Hrachová polévka s praženou pohankou
Hrachové pyré s pečenou zeleninou
Zajímavosti:
Věděli jste to?... To o bohatství dusíku?
PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA