Hrachové pyré s pečenou zeleninou

  • Typ receptu: Veganské, Bezlepkové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 220 g hrách loupaný půlený žlutý BIO PROBIO
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • sůl BIO BIOSAL
  • pepř mletý BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky koriandr mletý BIO SONNENTOR
  • 2 ks červená řepa
  • 150 g cuketa
  • 1 tymián BIO SONNENTOR
  • 1 ks čerstvý fenykl

Hrách dopředu namočte na minimálně 12 hodin do vody v poměru 3 : 1 (voda : hrách). Poté vařte v nové vodě, dokud se nezačne hrách rozpadat a tvořit kaši. Mělo by v ní být trochu zbylé vody, ale ne moc, aby nebylo pyré moc řídké. Po uvaření nechte asi 5 minut přiklopené pod poklicí, aby hrách pustil ještě více škrobu.

Po odležení pyré osolte, ochuťte mletým koriandrem, přidejte lžíci olivového oleje nebo másla a rozmixujte dohladka.

Než se uvaří hrachové pyré, dejte si péct zeleninu. Oloupanou červenou řepu nakrájejte na slabé rovnoměrné plátky (maximálně 0,5 cm). Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

Fenykl nakrájejte na klínky. Cuketu nakrájejte na pláty silné asi 1 centimetr. Fenykl s cuketou dejte do mísy, zalijte asi lžící olivového oleje, osolte, přidejte tymián, trochu čerstvě mletého pepře a rozložte na plech vedle řepy.

Plech se zeleninou vložte do trouby předehřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba) a pečte asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

 

Nakoupit suroviny

Koriandr mletý 40 g BIO SONNENTOR

Koriandr mletý 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Hrách žlutý půlený 500 g BIO PROBIO

Hrách žlutý půlený 500 g BIO PROBIO

49 Kč
Vybrat vše