Hrachové Pyré s pečenou zeleninou

  • Typ receptu: Veganské, Bezlepkové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 220 g Hrách loupaný půlený žlutý
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • 1,2 lžičky Koriandr mletý
  • 2 ks červená řepa
  • 150 g Cuketa
  • 1 Tymián

Hrách zalijte vodou, osolte a vařte, dokud se nezačne hrách rozpadat a tvořit kaši. Mělo by v ní být trochu zbylé vody, ale ne moc, aby nebylo pyré moc řídké. Po uvaření nechte asi 5 minut přiklopené pod poklicí, aby hrách pustil ještě více škrobu.

Po odležení pyré ochuťte mletým koriandrem, přidejte lžíci olivového oleje nebo másla a rozmixujte dohladka.

Než se uvaří kaše, dejte si péct zeleninu. Oloupanou červenou řepu nakrájejte na slabé rovnoměrné plátky (maximálně 0,5 cm). Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

Fenykl nakrájejte na klínky. Cuketu nakrájejte na pláty silné asi 1 centimetr. Fenykl s cuketou dejte do mísy, zalijte asi lžící olivového oleje, osolte, přidejte tymián, trochu čerstvě mletého pepře a rozložte na plech vedle řepy.

Plech se zeleninou vložte do trouby předehřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba) a pečte asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

 

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Koriandr mletý BIO 40 g

Koriandr mletý BIO 40 g

49 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Tymián BIO 25 g SONNENTOR

Tymián BIO 25 g SONNENTOR

49 Kč
Vybrat vše