Hrachová polévka s praženou pohankou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 500 g Hrách loupaný půlený žlutý
  • 1 lžíce semínka slunečnicová BIO PROBIO
  • 3 lžíce pohanka kroupa BIO PROBIO
  • 1 lžíce Olej rostlinný omega - 3
  • 2 kostky bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 1 ks cibule
  • 1 ks pórek
  • 3 stroužky česnek
  • 2 ks mrkev
  • 1 lžíce tymián SONNENTOR
  • 1 ks Uzené tofu

Hrách zalijte 1,5 litrem vroucí vody a vařte na mírném plameni asi 15 minut. Na oleji osmažte cibuli, přidejte pórek, česnek, mrkev, majoránku nebo tymián a za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Hrách sceďte, přisypte jej k zelenině, přidejte zeleninový bujón a 1,5 l vody. Vařte 20 minut. Vychladlou polévku rozmixujte tyčovým mixérem.


Pohanku kroupu nasucho opražte na mírném plameni, dokud lehce nezhnědne. 

Podávejte posypané opraženou pohankou, uzeným tofu, semínky, lístky tymiánu a osmaženou cibulkou.


Tip: Milovníci masa si mohou místo tofu dopřát špek nebo slaninu.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Tymián BIO 25 g SONNENTOR

Tymián BIO 25 g SONNENTOR

49 Kč
Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Slunečnicová semena BIO  (loupaná) 250 g PROBIO

Slunečnicová semena BIO (loupaná) 250 g PROBIO

31 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

33 Kč
Vybrat vše