Žitný perník

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 1,5 hrnek mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 hrnek mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 0,5 hrnku ořechy mleté
  • 3 lžíce kakao BIO PROBIO
  • 1 hrnek cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks kypřící prášek do perníku BIO AMYLON
  • 2 vejce vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 0,5 hrnku olej slunečnicový na pečení a smažení BIO PROBIO
  • čokoláda hořká 85% kakao BIO LIEBHART'S
  • ořechy vlašské BIO PROBIO

V míse smíchejte sypké suroviny. V druhé míse rozmíchejte vejce s mlékem a olejem a vlijte k sypkým surovinám.

Těsto nalijte do formy (plech 37x25 cm) vyložené pečicím papírem a rovnoměrně uhlaďte. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C – horkovzdušná. Pečte 30 minut.

Perník polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte ořechy.

Nakoupit suroviny

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO KLASA

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO KLASA

43 Kč
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

59 Kč
Prášek kypřicí do perníku 18 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do perníku 18 g BIO AMYLON

18,80 Kč
Kakao 150 g BIO PROBIO

Kakao 150 g BIO PROBIO

138 Kč
Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S - DOČASNĚ NEDOSTUPNÉ

Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S - DOČASNĚ NEDOSTUPNÉ

92 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO PROBIO

Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO PROBIO

124 Kč
Vybrat vše