Švestkový kynutý koláč s mákem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 75 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g švestky
  • 250 g + 100g mouka pšeničná polohrubá BIO PROBIO
  • 4 lžíce + 200g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 100 ml + 250ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 15 g droždí
  • 50 g + 80g máslo
  • 200 g mák modrý BIO PROBIO
  • 20 g cukr skořicový BIO AMYLON
  • 1 lžička skořice mletá BIO SONNENTOR

Z mléka, másla, cukru a droždí připravte kvásek. Mouku smíchejte s vejcem a kváskem a zadělejte těsto. Nechte kynout na teplém místě cca 30 minut. Mák svařte s cukrem a mlékem. Z mouky, cukru a skořice vypracujete drobenku. Švestky očistěte a rozpulte.


Vykynuté těsto rozprostřete na vymazaný a moukou vysypaný plech, pomažte makovou náplní, poklaďte půlkami švestek a posypte skořicovou drobenkou. Švestkový kynutý koláč s mákem pečte na 170 °C cca 30 minut. Koláč nechte vychladnout a můžete podávat.


Těsto
• 250 g polohrubé pšeničné mouky Bioharmonie
• 4 lžíce přírodního třtinového cukru Bioharmonie
• 100 ml mléka
• 1 vejce
• 15 g droždí
• 50 g másla


Maková náplň:
• 200 g modrého máku Bioharmonie
• 100 g přírodního třtinového cukru Bioharmonie
• 20 g skořicového cukru Amylon
• 250 ml mléka


Drobenka:
• 100 g polohrubé pšeničné mouky Bioharmonie
• 100 g přírodní třtinový cukr Bioharmonie
• 80 g másla
• 1 lžička skořice Sonnentor

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

47 Kč
Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Cukr skořicový 20 g BIO AMYLON

Cukr skořicový 20 g BIO AMYLON

10 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Mák modrý BIO 250 g PROBIO

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

71 Kč
Vybrat vše