Švestkový kynutý koláč s mákem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 75 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g Švestka
  • 250 g + 100g Pšeničná mouka polohrubá
  • 4 lžíce + 200g Třtinový cukr přírodní
  • 100 ml + 250ml Mléko
  • 1 ks Vejce
  • 15 g Droždí
  • 50 g + 80g Máslo
  • 200 g Mák modrý
  • 20 g Skořicový cukr Amylon
  • 1 lžička Skořice mletá

Z mléka, másla, cukru a droždí připravte kvásek. Mouku smíchejte s vejcem a kváskem a zadělejte těsto. Nechte kynout na teplém místě cca 30 minut. Mák svařte s cukrem a mlékem. Z mouky, cukru a skořice vypracujete drobenku. Švestky očistěte a rozpulte.


Vykynuté těsto rozprostřete na vymazaný a moukou vysypaný plech, pomažte makovou náplní, poklaďte půlkami švestek a posypte skořicovou drobenkou. Švestkový kynutý koláč s mákem pečte na 170 °C cca 30 minut. Koláč nechte vychladnout a můžete podávat.


Těsto
• 250 g polohrubé pšeničné mouky Bioharmonie
• 4 lžíce přírodního třtinového cukru Bioharmonie
• 100 ml mléka
• 1 vejce
• 15 g droždí
• 50 g másla


Maková náplň:
• 200 g modrého máku Bioharmonie
• 100 g přírodního třtinového cukru Bioharmonie
• 20 g skořicového cukru Amylon
• 250 ml mléka


Drobenka:
• 100 g polohrubé pšeničné mouky Bioharmonie
• 100 g přírodní třtinový cukr Bioharmonie
• 80 g másla
• 1 lžička skořice Sonnentor

Nakoupit suroviny

Pšeničná mouka polohrubá BIO 1kg (b)

Pšeničná mouka polohrubá BIO 1kg (b)

53 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
Mák modrý BIO 150g

Mák modrý BIO 150g

45 Kč
Skořicový cukr Amylon BIO - 20g

Skořicový cukr Amylon BIO - 20g

8 Kč
Skořice mletá BIO 40g

Skořice mletá BIO 40g

49 Kč
Vybrat vše