Sušenky z červené čočky s čokoládou

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 25 min.
  • Množství: 20 porcí

Ingredience

  • 300 g mouka z červené čočky BIO PROBIO
  • 175 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 100 g čokokapky BIO PROBIO
  • 20 g cukr vanilkový BIO AMYLON
  • 1 lžička prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 120 g máslo
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL

Do mixéru vložte změklé máslo a cukr a mixujte, dokud nevznikne pěna, cca 5 minut. Poté přidejte vejce a opět chvíli mixujte, dokud se ingredience nespojí. Vmíchejte vanilkový cukr, polovinu rozpuštěné čokolády a směs dále mixujte. Mouku, kypřící prášek, sodu a sůl prosejte a pozvolna přimíchejte do směsi.

Jakmile bude těsto kompaktní, zamíchejte do něj zbylou polovinu čoko kapek.Těsto nabírejte lžičkou a tvořte malé kuličky. Ty rozložte na plech v 3 cm odstupech. Sušenky pečte na 175 °C cca 8 minut.


Před sundáním sušenek z plechu je nechte zcela vychladnout.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka z červené čočky 450 g BIO PROBIO

Mouka z červené čočky 450 g BIO PROBIO

71 Kč
Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

10 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Kapky čokoládové 100 g BIO PROBIO

Kapky čokoládové 100 g BIO PROBIO

58 Kč
Vybrat vše