Piškoty nameleme na jemno. Poté přidáme moučkový cukr, na kousky nakrájené změklé máslo, přilijeme mléko, rum a matcha tea a vše zpracujeme v kompaktní hladké těsto.
Nyní si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum. Poté dáme do cukrářského sáčku. Formičku na stromeček můžeme vysypat moučkovým cukrem a těsto do ní po malých kouscích vytlačujeme. Uprostřed uděláme otvor, díky němuž bude stromeček dutý, ale celistvý. Stromeček naplníme připraveným krémem. Nakonec naplněný stromeček posadíme na piškot a v chladnu jej necháme do druhého dne zatuhnout.
RECEPT NA DOMÁCÍ ŠPALDOVÉ PIŠKOTY
Na toto množství zvolte čtyřnásobnou dávku světlých piškotů a jednu dávku tmavých.