Stromečky z domácích špaldových piškotů

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g piškoty (světlé) + piškoty na podstavec (kakaové)
  • 50 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 60 g máslo
  • 3 lžíce mléko
  • 3 lžíce rum
  • 4 g matcha tea
  • 150 ml mléko (do krému)
  • 0,5 puding vanilkový BIO AMYLON (do krému)
  • 125 g máslo (do krému)
  • 50 g cukr moučkový BIO PROBIO (do krému)
  • 1 lžíce rum (do krému)

Piškoty nameleme na jemno. Poté přidáme moučkový cukr, na kousky nakrájené změklé máslo, přilijeme mléko, rum a matcha tea a vše zpracujeme v kompaktní hladké těsto.

Nyní si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum. Poté dáme do cukrářského sáčku. Formičku na stromeček můžeme vysypat moučkovým cukrem a těsto do ní po malých kouscích vytlačujeme. Uprostřed uděláme otvor, díky němuž bude stromeček dutý, ale celistvý. Stromeček naplníme připraveným krémem. Nakonec naplněný stromeček posadíme na piškot a v chladnu jej necháme do druhého dne zatuhnout.

 

RECEPT NA DOMÁCÍ ŠPALDOVÉ PIŠKOTY

Na toto množství zvolte čtyřnásobnou dávku světlých piškotů a jednu dávku tmavých.

Nakoupit suroviny

Matcha Tea Harmony - jemně mletý zelený čaj 60 g BIO "VELKÉ BALENÍ"

Matcha Tea Harmony - jemně mletý zelený čaj 60 g BIO "VELKÉ BALENÍ"

435 Kč
Puding vanilkový 40 g BIO AMYLON

Puding vanilkový 40 g BIO AMYLON

27 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše