Domácí špaldové piškoty

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 1 ks vejce
  • 10 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 25 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl Himalajská jemná PROBIO
  • 0,5 lžíce kakao (pouze pro kakaovou verzi)

Mouku prosejte přes jemné sítko. Oddělte žloutky od bílků a z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh pomocí ručního šlehače, postupně přisypávejte cukr. Poté vmíchejte zlehka rozkvedlané žloutky, promíchejte a přidejte celozrnnou mouku (v případě kakaových piškotů i kakao). Dobře promíchejte, ale ne příliš prudce, aby těsto zůstalo nadýchané. Pomocí cukrářského sáčku dávejte piškotové těsto na pečícím papírem vystlaný plech a dělejte kulaté tvary. Pečte 17–20 min na 180 °C dozlatova.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO KLASA

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO KLASA

51 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

39 Kč
Vybrat vše