Mouku, vejce, rozpuštěné máslo a vodu smíchejte a vypracujte v tuhé těsto. To vložte do formy na koláč (cca 20 cm) a na několika místech ho propíchněte vidličkou a nechte chvíli odležet. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, krátce ji na másle osmažte a přidejte koření. Rozmíchejte vejce se sójovým krémem a lehce osolte.
Na odpočinuté těsto položte vychladlou zeleninu, kterou zalijte rozmíchanými vejci s krémem a posypte nastrouhaným sýrem. Pečete v troubě na 150 °C dozlatova 30 – 40 minut.
Těsto:
• 250 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky Bioharmonie
• 1 vejce
• 1-2 lžíce vody
• 140 g másla
Náplň:
• 100 g brokolice
• 100 g celeru
• 100 g mrkve
• máslo
• muškátový oříšek Sonnentor
• kurkuma Sonnentor
• červená paprika Sonnentor
• 250 ml sojového krému na vaření a pečení Isola Bio
• 2 vejce
• sýr na posypání