Špaldový quiche se sojovým krémem a brokolicí

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 ks + 2 ks vejce
  • 2 lžíce voda
  • 140 g máslo
  • 300 g sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)
  • 1 ks muškátový oříšek mletý BIO SONNENTOR
  • 1 ks paprika sladká mletá BIO SONNENTOR
  • 1 ks kurkuma BIO SONNENTOR
  • 250 ml krém sojový na vaření a pečení BIO ISOLA BIO
  • 1 ks sýr

Mouku, vejce, rozpuštěné máslo a vodu smíchejte a vypracujte v tuhé těsto. To vložte do formy na koláč (cca 20 cm) a na několika místech ho propíchněte vidličkou a nechte chvíli odležet. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, krátce ji na másle osmažte a přidejte koření. Rozmíchejte vejce se sójovým krémem a lehce osolte.

Na odpočinuté těsto položte vychladlou zeleninu, kterou zalijte rozmíchanými vejci s krémem a posypte nastrouhaným sýrem. Pečete v troubě na 150 °C dozlatova 30 – 40 minut.

Těsto:
• 250 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky Bioharmonie
• 1 vejce
• 1-2 lžíce vody
• 140 g másla


Náplň:
• 100 g brokolice
• 100 g celeru
• 100 g mrkve
• máslo
• muškátový oříšek Sonnentor
• kurkuma Sonnentor
• červená paprika Sonnentor
• 250 ml sojového krému na vaření a pečení Isola Bio
• 2 vejce
• sýr na posypání

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Kurkuma 40 g BIO SONNENTOR

Kurkuma 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Paprika sladká 50 g BIO SONNENTOR

Paprika sladká 50 g BIO SONNENTOR

66 Kč
Vybrat vše