Rohlíky z mouky z červené pšenice

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 120 min.
  • Množství: 8 porcí

Ingredience

  • 450 g mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1,5 lžičky sůl Himalajská jemná PROBIO
  • 250 ml vlažná voda
  • 1 sáček sušené droždí
  • 1 lžička cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 80 g olej slunečnicový na pečení a smažení BIO PROBIO
  • 1 vejce
  • 1 lžíce voda
  • můžete použít na posypání mák, hrubozrnnou sůl, kmín, semínka

Mouku promíchejte se solí.

Do vedlejší misky vlijte vlažnou vodu. Přisypte droždí a cukr a promíchejte. Vlijte do mísy k mouce. Přidejte olej a zpracujte těsto. Zadělávejte jej asi 10 minut, aby bylo pěkně hladké a pružné. ¨

Mísu s těstem zakryjte fólií a nechte hodinu kynout.

Nakynuté těsto překlopte na pomoučený vál. Krátce propracujte a poté rozdělte na 7 – 8 stejně velkých dílků. Z každého kousku těsta vytvarujte bochánek. Položte jej na pomoučený vál, lehce pomoučete a přikryjte utěrkou. Nechte 15 – 20 minut kynout.

Bochánky jeden po druhém vyvalujte do trojúhelníků (měly by mít kratší základnu než odvěsny). Od široké strany (základny) rolujte směrem k vrcholu. Těsto nijak nenapínejte, rolujte jej zvolna, aby mělo prostor pro kynutí.

Rohlíky skládejte na plech vyložený pečicím papírem s většími rozestupy, aby se nespekly. Přikryjte je utěrkou a nechte 15 – 20 minut kynout.

Rohlíky potřete vejcem prošlehaným s trochou vody. Posypejte mákem (nebo tím, co máte rádi).

Pečte při 220 °C asi 17 - 20 minut.

Nakoupit suroviny

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

38 Kč
Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO PROBIO

Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO PROBIO

124 Kč
Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

39 Kč
Vybrat vše