Mouku promíchejte se solí.
Do vedlejší misky vlijte vlažnou vodu. Přisypte droždí a cukr a promíchejte. Vlijte do mísy k mouce. Přidejte olej a zpracujte těsto. Zadělávejte jej asi 10 minut, aby bylo pěkně hladké a pružné. ¨
Mísu s těstem zakryjte fólií a nechte hodinu kynout.
Nakynuté těsto překlopte na pomoučený vál. Krátce propracujte a poté rozdělte na 7 – 8 stejně velkých dílků. Z každého kousku těsta vytvarujte bochánek. Položte jej na pomoučený vál, lehce pomoučete a přikryjte utěrkou. Nechte 15 – 20 minut kynout.
Bochánky jeden po druhém vyvalujte do trojúhelníků (měly by mít kratší základnu než odvěsny). Od široké strany (základny) rolujte směrem k vrcholu. Těsto nijak nenapínejte, rolujte jej zvolna, aby mělo prostor pro kynutí.
Rohlíky skládejte na plech vyložený pečicím papírem s většími rozestupy, aby se nespekly. Přikryjte je utěrkou a nechte 15 – 20 minut kynout.
Rohlíky potřete vejcem prošlehaným s trochou vody. Posypejte mákem (nebo tím, co máte rádi).
Pečte při 220 °C asi 17 - 20 minut.