Pohanková sekaná

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 300 g Pohanka kroupa BIO PROBIO
  • 1 ks strouhanka kukuřičná BIO PROBIO
  • 200 g zelí kysané BIO PROBIO
  • 1 ks olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks vejce
  • 1 ks pepř mletý BIO PROBIO
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL
  • 1 ks majoránka BIO SONNENTOR

Lámanku připravte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. V míse smíchejte vychladlou pohanku lámanku, vejce, najemno nakrájenou syrovou (nebo i orestovanou) cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené zelí, osolte, opepřete, ochuťte majoránkou a přisypte strouhanku, aby vzniklo tvárné těsto. Z něj můžete vytvarovat šišku na sekanou nebo formovat malé karbanátky, které před smažením ještě obalte ve strouhance. Šišku na sekanou dejte do pekáče, podlijte 1,5 dcl vody, polijte olivovým olejem a upečte dozlatova, cca 45 minut.

Servírujte s vařenými bramborami a kysaným zelím. Sekaná je výborná i s rajskou omáčkou a knedlíkem.


Tip: Usnadněte si přípravu tohoto jídla s naší směsí Pohanková sekaná Biolinie!

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

73 Kč
Strouhanka kukuřičná 200 g BIO PROBIO

Strouhanka kukuřičná 200 g BIO PROBIO

48 Kč
Zelí kysané 750 g BIO PROBIO

Zelí kysané 750 g BIO PROBIO

90 Kč
Majoránka 10 g BIO SONNENTOR

Majoránka 10 g BIO SONNENTOR

53 Kč
Vybrat vše