Pestrý ovesný salát

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 25 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 400 g oves BIO PROBIO
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 2 lžičky cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g červená paprika
  • 100 g ředkvička
  • 2 ks rajče
  • 1 ks čínské zelí
  • 1 ks omáčka sojová fermentovaná 250 ml BIO Crudolio
  • 1 ks pepř mletý BIO PROBIO
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL
  • 1 ks bazalka BIO SONNENTOR
  • 1 čerstvá naťová petržel
  • 2 lžíce vinný ocet kvasný

Cibuli na oleji osmahněte, přidejte sůl, uvařený oves a utřený česnek. Všechno chvíli společně poduste a pak nechte vychladnout. Do mísy vložte nakrájenou zeleninu, vychladlou směs s ovsem a promíchejte. 

Dochuťte pepřem, solí, bazalkou, petrželkou, octem, cukrem a sojovou omáčkou. Salát nechte 30 minut odležet v lednici. Salát je vhodný nejen jako příloha k hlavnímu jídlu ale i jako lehká večeře.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Bazalka 15 g BIO SONNENTOR

Bazalka 15 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Oves bezpluchý 500 g BIO PROBIO

Oves bezpluchý 500 g BIO PROBIO

44 Kč
Vybrat vše