Pestrý ovesný salát

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 25 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 400 g Oves
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 2 lžičky Třtinový cukr přírodní
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek
  • 100 g Červená paprika
  • 100 g Ředkvička
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Čínské zelí
  • 1 ks Sójová omáčka
  • 1 ks Pepř
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 ks Bazalka
  • 1 čerstvá Petržel
  • 2 lžíce Vinný ocet kvasný

Cibuli na oleji osmahněte, přidejte sůl, uvařený oves a utřený česnek. Všechno chvíli společně poduste a pak nechte vychladnout. Do mísy vložte nakrájenou zeleninu, vychladlou směs s ovsem a promíchejte. 

Dochuťte pepřem, solí, bazalkou, petrželkou, octem, cukrem a sojovou omáčkou. Salát nechte 30 minut odležet v lednici. Salát je vhodný nejen jako příloha k hlavnímu jídlu ale i jako lehká večeře.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Bazalka BIO 15 g

Bazalka BIO 15 g

49 Kč
Bio vinný ocet kvasný Abrlovi BIO 250 ml

Bio vinný ocet kvasný Abrlovi BIO 250 ml

60 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše