Péřová buchta

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 350 g Špaldová celozrnná mouka
  • 120 ml Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 1 Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 2 Vejce
  • špetka Sůl Biosal
  • 2 Pudink vanilkový Amylon
  • 4 lžíce Třtinový cukr přírodní
  • 1000 ml Mléko
  • 30 g Cukr třtinový moučkový
  • 1 lžička Skořice mletá
  • 400 g Zakysaná smetana

Všechny suroviny na těsto vložte do mísy, důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
Pudinkovou náplň uvařte dle návodu na obalu. Ještě horký pudink nalijte přes lžíci na syrové těsto.
Troubu rozehřejte na 250 °C, vložte do ní plech s buchtou a teplotu stáhněte na 200 °C. Pečte 15 minut.


Po vyndání z trouby nechte buchtu 5 minut odpočinout a poté na její povrch rozetřete zakysanou smetanu
a posypte cukrem smíchaným se skořicí.

Nakoupit suroviny

Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

55 Kč
BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

5,50 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Pudink vanilkový BEZLEPKOVÝ Amylon BIO - 40g

Pudink vanilkový BEZLEPKOVÝ Amylon BIO - 40g

17,80 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
Cukr moučkový BIO 400g

Cukr moučkový BIO 400g

58 Kč
Skořice mletá BIO 40g

Skořice mletá BIO 40g

49 Kč
Vybrat vše