Ovocný koláč s dvouzrnkové polohrubé mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • 120 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 120 g mouka z dvouzrnky BIO PROBIO
  • 2 ks tvaroh
  • cukr moučkový BIO PROBIO
  • 5 g Agar BIO
  • 500 g sezónní ovoce

Dortovou formu (Ø 22 cm) vymažte máslem a vysypte moukou. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte olej a mouku a zlehka promíchejte. Těsto nalijte do připravené formy a stěrkou uhlaďte do rovna. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 20 minut. Tvaroh oslaďte podle chuti. Ovoce nakrájejte na menší kusy. Vychladlý korpus potřete tvarohem. Připravte agar dle návodu a vmíchejte do něj ovoce. Opatrně směs rozprostřete na tvaroh. Nechte odležet v lednici, nejlépe přes noc. Podávejte s vyšlehanou smetanou.

 

Nakoupit suroviny

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Agar 10 g BIO AMYLON

Agar 10 g BIO AMYLON

38 Kč
Vybrat vše