Marocký cizrnový salát

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 800 g konzerva sterilované cizrny BIO BIOLINIE
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 ks lilek
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks červená paprika
  • 300 g Cherry rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1 ks pepř mletý BIO PROBIO
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL
  • 100 g Balkánský sýr
  • 1 šťáva citron
  • 3 lžíce bylinky

Pokud použijete suchou cizrnu, předem si ji přes noc namočte a vařte asi 50 – 60 minut v tlakovém hrnci do úplného změknutí. Nebo si připravte sterilovanou cizrnu. Zeleninu nakrájejte na kostičky, cherry rajčátka rozpulte. Zeleninu vložte do pekáčku, zalijte 2 lžícemi olivového oleje, opepřete, osolte a promíchejte.


Zeleninu pečte na 220 ˚C asi 30 minut. Měla by být měkká, zlatavá, ale stále ještě lehce křupavá. Smíchejte suroviny na zálivku. Do ní přidejte pečenou zeleninou a cizrnu. Na závěr posypte salát balkánským sýrem a podávejte na čerstvé ciabatě.

Na zálivku:
• 5 lžic olivového extra panenského oleje Biolinie
• šťávu z půlky citronu
• 3 lžíce posekaných čerstvých bylinek (například pažitka, koriandr, petržele a máta)
• sůl Biosal
• pepř Sonnentor

 

Přihlaste se k odběru newsletteru