Litý koláč s jablky a drobenkou

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 10 porcí

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • 2 ks vejce
  • 0,75 hrnku cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 hrnek mléko
  • 0,5 hrnku olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 1 hrnek mouka špaldová polohrubá BIO PROBIO
  • 1 hrnek mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 1 lžička skořice mletá BIO SONNENTOR
  • DROBENKA
  • 25 g máslo
  • 50 g vločky ovesné jemné BIO PROBIO
  • 30 g ořechy vlašské BIO PROBIO
  • 35 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 4 ks jablko

Troubu předehřejte na 180 °C – horkovzduch. Pekáček/vyšší plech vyložte pečicím papírem. Připravte si drobenku. Máslo, vločky, ořechy a cukr promačkejte společně prsty, aby vznikla drobivá, ale mokrá směs. Jablka rozkrojte na poloviny, vyjměte jadřince. Nakrájejte jablka na slabší klínky. Do mísy rozklepněte vejce a přidejte cukr. Prošlehejte metlou. Přilijte mléko a olej. Přisypejte obě mouky s kypřicím práškem a skořicí. Vše důkladně promíchejte. Těsto nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Na povrch těsta vyskládejte jablka. Posypejte drobenkou a vložte do trouby. Pečte 35 – 40 minut.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Mouka špaldová polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová polohrubá 1 kg BIO PROBIO

73 Kč
Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vločky ovesné jemné 500 g BIO PROBIO

Vločky ovesné jemné 500 g BIO PROBIO

49 Kč
Vybrat vše