Letní bulgurový salát

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g bulgur pšeničný BIO PROBIO
  • 2 špetky sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks salátová okurka
  • 1 plechovka cizrna sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 1 špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 1 hrst kopr
  • 1 hrst naťová petržel
  • 1  stroužek česnek
  • 1  lžička kmín mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžíce citronová šťáva

Bulgur propláchněte, nechte okapat a zalijte vroucí vodou v poměru 1 : 2 (bulgur : voda). Přidejte sůl, lžičku oleje a 2 minuty vařte zakrytý pokličkou. Poté nechte ještě 20 minut dojít. Bulgur si můžete připravit i den dopředu.

Nakrájejte na drobno cibuli, papriku a okurku. Smíchejte zeleninu, okapanou cizrnu a uvařený vychlazený bulgur.

Salát dochuťte solí, pepřem, nasekanými čerstvými bylinkami, utřeným česnekem, mletým kmínem, olivovým olejem a citronovou šťávou.

Salát důkladně promíchejte a podávejte.

  

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Kopr 15 g BIO SONNENTOR

Kopr 15 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Bulgur pšeničný 500 g BIO PROBIO

Bulgur pšeničný 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Vybrat vše