Letní bulgurový salát

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g bulgur pšeničný BIO PROBIO
  • 2 špetky sůl mořská jemná BIOSAL
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks salátová okurka
  • 1 plechovka cizrna sterilovaná BIOLINIE
  • 1 špetka pepř černý mletý SONNENTOR
  • 1 hrst kopr
  • 1 hrst naťová petržel
  • 1  stroužek česnek
  • 1  lžička kmín mletý SONNENTOR
  • 1 lžíce citronová šťáva

Bulgur propláchněte, nechte okapat a zalijte vroucí vodou v poměru 1 : 2 (bulgur : voda). Přidejte sůl, lžičku oleje a 2 minuty vařte zakrytý pokličkou. Poté nechte ještě 20 minut dojít. Bulgur si můžete připravit i den dopředu.

Nakrájejte na drobno cibuli, papriku a okurku. Smíchejte zeleninu, okapanou cizrnu a uvařený vychlazený bulgur.

Salát dochuťte solí, pepřem, nasekanými čerstvými bylinkami, utřeným česnekem, mletým kmínem, olivovým olejem a citronovou šťávou.

Salát důkladně promíchejte a podávejte.

  

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

148 Kč
BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400 g

BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400 g

36 Kč
Pšeničný bulgur BIO PROBIO 500 g

Pšeničný bulgur BIO PROBIO 500 g

42 Kč
Vybrat vše