Letní bulgurový salát

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g Pšeničný bulgur
  • 1 konzerva Konzerva sterilované cizrny
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 lžička Třtinový cukr přírodní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Červená paprika
  • 1 ks Salátová okurka
  • 1 hrs Kopr
  • 1 hrst Petržel
  • 1 šťáva Citron
  • 1 stroužek Česnek
  • 1   Sůl
  • 1   Pepř
  • 1 lžička Kmín

Bulgur připravte v poměru 1:2 (bulgur : voda). Zalijte vroucí vodou, přidejte sůl a kapku oleje, 2 minuty povařte a pak nechte pod pokličkou 20 minut dojít. Bulgur je možné si připravit i den dopředu a přimíchat k ostatním surovinám již chlazený. 

Mezitím připravte zeleninu, vložte do mísy a smíchejte dohromady s cizrnou. Přidejte uvařený vychladlý bulgur, dochuťte solí, pepřem a bylinkami, zalijte olivovým olejem a citrónovou šťávou. Řádně vše promíchejte a podávejte.

Nakoupit suroviny

Pšeničný bulgur BIO 500 g

Pšeničný bulgur BIO 500 g

42 Kč
BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400g

BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400g

36 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
Pepř černý mletý BIO 35g

Pepř černý mletý BIO 35g

70 Kč
Kmín mletý BIO 60g

Kmín mletý BIO 60g

49 Kč
Vybrat vše