Krupoto se špenátem a vejci

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 20 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 200 g kroupy špaldové (kernotto) BIO PROBIO
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 400 g špenátové listy
  • 3 snítky čerstvá bazalka
  • 1 snítka čerstvý tymián
  • sůl BIO BIOSAL
  • 60 g krémový sýr (Lučina, Ricotta)
  • 2 ks vejce

Chcete-li mít kroupy stravitelnější a živiny v nich přístupnější, doporučujeme je předem nafermentovat. Je to jednoduché. Zrna propláchněte, zalijte trojnásobným množstvím vody a přidejte fermentační činidlo - zarovnanou lžíci soli, jablečný ocet nebo syrovátku, co komu vyhovuje. Nechejte den až dva stát při pokojové teplotě.  Poté sceďte, přidejte čistou vodu a uvařte  doměkka dle návodu na sáčku. Doba varu se fermentací může zkrátit a kroupy budou měkké dříve. Po uvaření sceďte a nechejte okapat.

Jak fermentovat se dočtete na našem blogu: https://www.probio.cz/cs/probio-svet/blog/jak-varit-z-tech-nejzakladnejsich-surovin-ze-zrn-a-zrnek-10954

Kroupy dejte zatím stranou.

V hluboké pánvi rozehřejte asi lžíci oleje. Cibuli nakrájejte na jemno a nechte zesklovatět. Přidejte rozmačkaný česnek a asi minutu míchejte. Přidejte očištěný špenát, bazalku, lístky tymiánu a míchejte, dokud špenát neovadne.

Přendejte špenát do mísy, přidejte krémový sýr a rozmixujte. Promíchejte s kroupami.

Podávejte s natvrdo uvařeným rozkrojeným vejcem.

Nakoupit suroviny

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

52 Kč
Vybrat vše