Jednozrnková supergranola

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g vločky jednozrnkové BIO PROBIO
  • 30 g pohankové pukance
  • 80 ml sirup javorový BIO BIOLINIE
  • 80 ml olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 100 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 70 g ořechy lískové celé BIO PROBIO
  • 60 g goji
  • 30 g semínka chia BIO PROBIO
  • 1 lžička sůl jemná BIO BIOSAL

Postup:

Jednozrnkové vločky, pohankové pukance, třtinový cukr, sůl a lískové ořechy vložte do mísy. Přilijte javorový sirup a olej na pečení a smažení. Vše dobře promíchejte a rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 150 °C, po dobu 40 minut, přičemž každých 10 minut směs promíchejte, aby se propékala rovnoměrně. Nakonec přidejte goji a chia semínka.

 

Tip: výměnou jednozrnkových vloček za pohankové se z granoly stane výborná snídaně i pro celiaky.

Nakoupit suroviny

Semínka chia 200 g BIO PROBIO

Semínka chia 200 g BIO PROBIO

65 Kč
Sirup javorový 250 ml BIO BIOLINIE

Sirup javorový 250 ml BIO BIOLINIE

194 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše