Ječné lívanečky s podmáslím

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g Ječná mouka celozrnná jemně mletá
  • 50 g Ovesné vločky jemné
  • 1 ks Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 1 ks Javorový sirup
  • 2 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 ks Džem jahodový
  • 300 ml Podmáslí
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Jablko

V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, kypřící prášek, sůl, podmáslí, vejce a nastrouhané jablko. Vznikne těsto o něco hutnější, než na klasické lívance.
Pomocí naběračky lijte přiměřené množství těsta na rozpálenou pánev s trochou oleje.


Lívanečky smažte z obou stran do zlatohněda. Podávejte s javorovým sirupem, kysanou smetanou a jahodovým džemem.


Tip: Přidejte do těsta ½ lžičky skořice a hrst borůvek.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

157 Kč
BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

121 Kč
152 Kč
Džem jahodový EXCLUSIVE BIO 225 g

Džem jahodový EXCLUSIVE BIO 225 g

94 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Mouka ječná celozrnná jemně mletá 500 g BIO

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 500 g BIO

25 Kč
Ovesné vločky jemné BIO 500 g

Ovesné vločky jemné BIO 500 g

40 Kč
Vybrat vše