Ječné lívanečky s podmáslím

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g Ječná mouka celozrnná jemně mletá
  • 50 g Ovesné vločky jemné
  • 1 ks Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 1 ks Javorový sirup
  • 2 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 ks Džem jahodový
  • 300 ml Podmáslí
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Jablko

V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, kypřící prášek, sůl, podmáslí, vejce a nastrouhané jablko. Vznikne těsto o něco hutnější, než na klasické lívance.
Pomocí naběračky lijte přiměřené množství těsta na rozpálenou pánev s trochou oleje.


Lívanečky smažte z obou stran do zlatohněda. Podávejte s javorovým sirupem, kysanou smetanou a jahodovým džemem.


Tip: Přidejte do těsta ½ lžičky skořice a hrst borůvek.

Nakoupit suroviny

Ječná mouka celozrnná jemně mletá BIOHARMONIE 500g

Ječná mouka celozrnná jemně mletá BIOHARMONIE 500g

25 Kč
Ovesné vločky jemné BIO 500g

Ovesné vločky jemné BIO 500g

39 Kč
BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

106 Kč
152 Kč
BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

211 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

5,50 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Džem jahodový EXCLUSIVE BIO 225g

Džem jahodový EXCLUSIVE BIO 225g

94 Kč
Vybrat vše