Ječné lívanečky s podmáslím

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g mouka ječná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 50 g vločky ovesné jemné BIO PROBIO
  • 1 ks olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 1 ks sirup javorový BIO BIOLINIE
  • 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL
  • 1 ks džem jahodový BIO ZWERGENWIESE
  • 300 ml podmáslí
  • 1 ks smetana zakysaná
  • 2 ks vejce
  • 1 ks jablko

V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, kypřící prášek, sůl, podmáslí, vejce a nastrouhané jablko. Vznikne těsto o něco hutnější, než na klasické lívance.
Pomocí naběračky lijte přiměřené množství těsta na rozpálenou pánev s trochou oleje.


Lívanečky smažte z obou stran do zlatohněda. Podávejte s javorovým sirupem, kysanou smetanou a jahodovým džemem.


Tip: Přidejte do těsta ½ lžičky skořice a hrst borůvek.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

70 Kč
Džem jahodový 225 g BIO ZWERGENWIESE

Džem jahodový 225 g BIO ZWERGENWIESE

104 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Sirup javorový 250 ml BIO BIOLINIE

Sirup javorový 250 ml BIO BIOLINIE

194 Kč
Vločky ovesné jemné 500 g BIO PROBIO

Vločky ovesné jemné 500 g BIO PROBIO

49 Kč
Vybrat vše