Ječná bábovka

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • 3 ks vejce
  • 0,5 hrnku cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 2 ks cukr vanilkový BIO AMYLON
  • 180 g smetana zakysaná
  • 0,5 hrnku olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 2 hrnky mouka ječná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 100 g čokoláda hořká 85% kakao BIO LIEBHART'S

Připravte si formu na bábovku – vytřete máslem a vysypejte moukou.

Vejce vyšlehejte s oběma cukry do husté pěny. Přidejte zakysanou smetanu, olej, mouku, prášek do pečiva a vyšlehejte tak, aby v těstě nezůstaly hrudky.

Čokoládu nakrájejte na hrubší kousky a přimíchejte do těsta.

Do připravené formy na bábovku nalijte těsto.

Pečte při 180 °C asi 50 minut až 1 hodinu.

 

Nakoupit suroviny

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

70 Kč
Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

10 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

69 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše