Hummus z fazolek mungo

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 120 g mungo loupané
  • 120 g sezamová pasta Tahini
  • 3 lžíce citron
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL
  • 1 špetka pepř mletý BIO PROBIO

Fazole vařte v 360 ml vody se špetkou soli. Vařte do změknutí, cca 20 minut. Uvařené mungo fazolky sceďte, vložte do mixéru, přidejte tahini pastu, citrónovou šťávu, česnek a sůl. Směs rozmixujte do hladka. 

Pomazánku servírujte pokapanou olivovým olejem a posypanou čerstvě namletým pepřem nebo opraženým římským kmínem.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru