Hummus z fazolek mungo

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 120 g Mungo loupané
  • 120 g Tahini
  • 3 lžíce Citron
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 špetka Pepř

Fazole vařte v 360 ml vody se špetkou soli. Vařte do změknutí, cca 20 minut. Uvařené mungo fazolky sceďte, vložte do mixéru, přidejte tahini pastu, citrónovou šťávu, česnek a sůl. Směs rozmixujte do hladka. 

Pomazánku servírujte pokapanou olivovým olejem a posypanou čerstvě namletým pepřem nebo opraženým římským kmínem.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Mungo loupané BIO 500 g

Mungo loupané BIO 500 g

42 Kč
52 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše