Hrníčková perníková bábovka

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 0,5 hrnku olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 1 hrnek mléko
  • 3 lžíce rum
  • 1 hrnek mouka pšeničná hladká BIO PROBIO
  • 1 hrnek mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 0,5 hrnku ořechy mleté
  • 3 lžíce kakao BIO PROBIO
  • 1 lžička perníkové koření BIO SONNENTOR
  • 1 lžička skořice mletá BIO SONNENTOR
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • máslo
  • mouka pšeničná polohrubá BIO PROBIO

Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.

Vejce prošlehejte s cukrem ve větší míse. Přilijte olej, mléko a rum a promíchejte. Poté vsypejte všechny zbylé ingredience – mouky, oblíbené mleté ořechy, kakao, perníkové koření a skořici, kypřicí prášek a sůl. Důkladně promíchejte, aby se suroviny dobře propojily.

Těstem naplňte bábovkovou formu a pečte při 180 °C asi 45 – 50 minut. Nechte chvíli zchladnout (10 – 15 minut) a vyklopte na talíř.

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

58 Kč
Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

83 Kč
Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

62 Kč
Kakao 150 g BIO PROBIO

Kakao 150 g BIO PROBIO

65 Kč
Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Vybrat vše