Houbový kuba z ječných krup

  • Typ receptu: Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 400 g Ječné kroupy
  • 650 g Čerstvé houby
  • 100 ml Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 2 ks Cibule
  • 5 stoužků Česnek
  • Majoránka
  • Mořská sůl
  • Mletý černý pepř
  • Kmín

Postup:
Kroupy dobře propláchneme a namočíme přes noc. Pokud máme sušené houby, namočíme je také minimálně na 5 hodin. Osolíme vodu v hrnci a kroupy uvaříme doměkka. Vaříme asi 20 minut, scedíme a necháme okapat. Z namočených hub slijeme vodu, zbytek vody vymačkáme v dlaních.

Na pánvi osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kmín, houby a krátce podusíme. Nakonec přidáme utřený česnek se solí, čerstvě nadrcený pepř, osolíme a nakonec přidáme majoránku. Smícháme s uvařenými kroupami a vložíme do tukem vymazaného pekáče. V troubě zapékáme 20 minut.

 

Tip: pokud chcete mít houbového kubu spíše sypkého než kašovitého, uvařené kroupy zlehka propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.

Nakoupit suroviny

Ječné kroupy BIO - 500g (velké)

Ječné kroupy BIO - 500g (velké)

25 Kč
BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Majoránka BIO 12 g

Majoránka BIO 12 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35g

Pepř černý mletý BIO 35g

70 Kč
Kmín mletý BIO 60g

Kmín mletý BIO 60g

49 Kč
Vybrat vše