Houbový kuba z ječných krup

  • Typ receptu: Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 400 g kroupy ječné BIO PROBIO
  • 650 g čerstvé houby
  • 100 ml olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 2 ks cibule
  • 5 stoužků česnek
  • majoránka BIO SONNENTOR
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • kmín BIO SONNENTOR

Kroupy dobře propláchněte a namočte přes noc. Pokud máte sušené houby, namočte je minimálně na 5 hodin. Kroupy uvařte dle návodu na obalu.

Na pánvi osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte kmín, houby a krátce poduste. Nakonec přidejte utřený česnek, čerstvě nadrcený pepř, majoránku a osolte. Směs smíchejte s uvařenými kroupami a vložte do tukem vymazaného pekáče. V troubě zapékejte na 170 °C cca 20 minut.

 

Tip: Chcete-li mít kubu spíše sypkého než kašovitého, uvařené kroupy propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.

 

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO

Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO

33 Kč
Majoránka 10 g BIO SONNENTOR

Majoránka 10 g BIO SONNENTOR

53 Kč
Vybrat vše