Houbový kuba z ječných krup

  • Typ receptu: Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 400 g Ječné kroupy
  • 650 g Čerstvé houby
  • 100 ml Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 2 ks Cibule
  • 5 stoužků Česnek
  • Majoránka
  • Mořská sůl
  • Mletý černý pepř
  • Kmín

Postup:
Kroupy dobře propláchneme a namočíme přes noc. Pokud máme sušené houby, namočíme je také minimálně na 5 hodin. Osolíme vodu v hrnci a kroupy uvaříme doměkka. Vaříme asi 20 minut, scedíme a necháme okapat. Z namočených hub slijeme vodu, zbytek vody vymačkáme v dlaních.

Na pánvi osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kmín, houby a krátce podusíme. Nakonec přidáme utřený česnek se solí, čerstvě nadrcený pepř, osolíme a nakonec přidáme majoránku. Smícháme s uvařenými kroupami a vložíme do tukem vymazaného pekáče. V troubě zapékáme 20 minut.

 

Tip: pokud chcete mít houbového kubu spíše sypkého než kašovitého, uvařené kroupy zlehka propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Ječné kroupy (velké) BIO 500 g

Ječné kroupy (velké) BIO 500 g

25 Kč
Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Majoránka BIO 12 g

Majoránka BIO 12 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše