Fazolová polévka

  • Typ receptu: Veganské, Vegetariánské, Bezlepkové, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 20 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 150 g Fazole červená ledvina BIO PROBIO
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 1 mrkev mrkev
  • 1 ks petržel
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce sůl BIO BIOSAL
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 1 špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 0,5 hrst majoránka BIO SONNENTOR
  • 2 ks bobkový list BIO SONNENTOR
  • 4 ks nové koření celé BIO SONNENTOR

Fazole a luštěniny obecně před vařením fermentujeme.  A to pro jejich lepší stravitelnost. Před fermentací zrna propláchneme, zalijeme trojnásobným množstvím vody. Po 12 hodinách vodu slijeme a dáme novou. Můžeme do ní přidat zarovnanou lžíci soli, případně jablečného octa, případně i syrovátky. Co komu vyhovuje lépe.  Obiloviny fermentujeme většinou jeden den, luštěniny dva.

Více o tématu fermentace najdete tady.

Ingredience jsou uvedeny na 2 porce polévky.

Postup: Na oleji krátce orestujeme cibuli na kostičky. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev s petrželí, nasekaný česnek a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme 0,5 l vody, případně zeleninového vývaru, přidáme bobkový list a nové koření. Ještě cca 10 minut vaříme, K základu přidáme fermentované uvařené fazole (cca 300 g v uvařeném stavu), sůl, pepř, majoránku a prohřejeme. Nakonec ručním mixérem částečně polévku rozmixujeme, část necháme v celku.

Nakoupit suroviny

Nové koření celé 35 g BIO SONNENTOR

Nové koření celé 35 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Bobkový list 10 g BIO SONNENTOR

Bobkový list 10 g BIO SONNENTOR

53 Kč
Fazole červená ledvina 500 g BIO PROBIO

Fazole červená ledvina 500 g BIO PROBIO

77 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Majoránka 10 g BIO SONNENTOR

Majoránka 10 g BIO SONNENTOR

53 Kč
Vybrat vše