Bramborové knedlíky plněné pohankou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g Špaldová celozrnná mouka
  • 200 g Pohanka loupaná
  • 500 g Brambor
  • 100 g Uzené tofu
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 svazek Petržel
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Sůl Biosal

Vychladlé uvařené brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, osolte a přidejte tolik hrubé mouky, aby vzniklo tvárné těsto. Nechte odležet a přichystejte si náplň. Na cibulce usmažte na kostičky nakrájené uzené tofu.

Do pánve přidejte pohankovou lámanku, zalijte 250 ml horké vody, dochuťte kořením, přiveďte k varu a odstavte. Vychladlou směsí plňte knedlíky, které pak vařte v osolené vroucí vodě několik minut, dokud neplavou na hladině.


Tip: Bramborové knedlíky podávejte s kysaným zelím. Milovníci masa si mohou místo tofu dopřát špek.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Estragon BIO 20 g

Estragon BIO 20 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO

46 Kč
58 Kč
Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

88 Kč
Pohanka lámanka BIO 400 g

Pohanka lámanka BIO 400 g

44 Kč
Vybrat vše