Bramborové knedlíky plněné pohankou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 200 g Pohanka kroupa BIO PROBIO
  • 500 g brambor
  • 100 g uzené tofu
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 ks česnek
  • 1 svazek naťová petržel
  • 1 ks muškátový oříšek mletý BIO SONNENTOR
  • 1 ks estragon BIO SONNENTOR
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL

Vychladlé uvařené brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, osolte a přidejte tolik hrubé mouky, aby vzniklo tvárné těsto. Nechte odležet a přichystejte si náplň. Na cibulce usmažte na kostičky nakrájené uzené tofu.

Do pánve přidejte pohankovou lámanku, zalijte 250 ml horké vody, dochuťte kořením, přiveďte k varu a odstavte. Vychladlou směsí plňte knedlíky, které pak vařte v osolené vroucí vodě několik minut, dokud neplavou na hladině.


Tip: Bramborové knedlíky podávejte s kysaným zelím. Milovníci masa si mohou místo tofu dopřát špek.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

73 Kč
Vybrat vše