Bramborové knedlíky plněné pohankou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g Špaldová celozrnná mouka
  • 200 g Pohanka loupaná
  • 500 g Brambor
  • 100 g Uzené tofu
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 svazek Petržel
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Sůl Biosal

Vychladlé uvařené brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, osolte a přidejte tolik hrubé mouky, aby vzniklo tvárné těsto. Nechte odležet a přichystejte si náplň. Na cibulce usmažte na kostičky nakrájené uzené tofu.

Do pánve přidejte pohankovou lámanku, zalijte 250 ml horké vody, dochuťte kořením, přiveďte k varu a odstavte. Vychladlou směsí plňte knedlíky, které pak vařte v osolené vroucí vodě několik minut, dokud neplavou na hladině.


Tip: Bramborové knedlíky podávejte s kysaným zelím. Milovníci masa si mohou místo tofu dopřát špek.

Nakoupit suroviny

Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

55 Kč
Pohanka kroupa BIO 500g (H)

Pohanka kroupa BIO 500g (H)

53 Kč
Muškátový oříšek mletý BIO 30g

Muškátový oříšek mletý BIO 30g

96 Kč
Estragon BIO 20g

Estragon BIO 20g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Vybrat vše