Bezlepkový světlý chléb

  • Typ receptu: Veganské, Bezlepkové, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 500 g Bezlepková směs na pečení Bioharmonie
  • 20 ml Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 1 lžička Třtinový cukr přírodní
  • 1 ks Len hnědý
  • 400 ml Voda
  • 7 g Sušené droždí
  • 1 lžička Kmín
  • 1 lžička Sůl Biosal

Droždí rozmíchejte ve vodě. V míse smíchejte všechny suché suroviny, přidejte olej,

vodu s droždím a vše důkladně promíchejte. Formu na chléb (23 cm) vymažte olejem, vložte těsto, uhlaďte, povrch zlehka potřete olejem a posypte semínky. Formu přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě 50 minut.

Mřížku v troubě dejte na druhou pozici odspodu. Prvních 10 minut pečte na 250 °C, poté teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších 30 minut.

 

Tip: Pro zlatavou kůrku chléb na posledních 10 minut vyjměte z formy a volně dopečte na mřížce.

Tip 2: Semínka sezamová, lněná nebo slunečnicová

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

121 Kč
152 Kč
Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše