Bezlepkový světlý chléb

  • Typ receptu: Veganské, Bezlepkové, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 500 g směs bezlepková na pečení BIO PROBIO
  • 20 ml olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 1 lžička cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks len hnědý BIO PROBIO
  • 400 ml voda
  • 7 g sušené droždí
  • 1 lžička kmín BIO SONNENTOR
  • 1 lžička sůl jemná BIO BIOSAL

Droždí rozmíchejte ve vodě. V míse smíchejte všechny suché suroviny, přidejte olej,

vodu s droždím a vše důkladně promíchejte. Formu na chléb (23 cm) vymažte olejem, vložte těsto, uhlaďte, povrch zlehka potřete olejem a posypte semínky. Formu přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě 50 minut.

Mřížku v troubě dejte na druhou pozici odspodu. Prvních 10 minut pečte na 250 °C, poté teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších 30 minut.

 

Tip: Pro zlatavou kůrku chléb na posledních 10 minut vyjměte z formy a volně dopečte na mřížce.

Tip 2: Semínka sezamová, lněná nebo slunečnicová

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

60 Kč
Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Len hnědý BEZLEPKOVÝ 150 g BIO PROBIO

Len hnědý BEZLEPKOVÝ 150 g BIO PROBIO

31 Kč
Vybrat vše