Tvarohový beránek bez lepku s luštěninovou moukou

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 2 ks vejce
  • 150 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 2 ks cukr vanilkový BIO AMYLON
  • 100 g olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 250 g tvaroh
  • 130 ml mléko
  • 40 g mouka z červené čočky BIO PROBIO
  • 40 g mouka čiroková hladká BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 200 g mouka pohanková hladká BIO PROBIO

Formu na beránka vymažte máslem a vysypejte pohankovou moukou.

Vejce vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Do mísy přidejte olej, tvaroh a mléko a prošlehejte. Poté přisypejte mouky a kypřicí prášek a důkladně promíchejte.

Těsto nalijte do připravené formy. Pečte při 180 °C asi hodinu. Beránka vyklopte a nechte zchládnout, poté posypte moučkovým cukrem.

Nakoupit suroviny

Mouka z červené čočky 450 g BIO PROBIO

Mouka z červené čočky 450 g BIO PROBIO

71 Kč
Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

83 Kč
Mouka čiroková hladká BEZLEPKOVÁ 450 g BIO PROBIO

Mouka čiroková hladká BEZLEPKOVÁ 450 g BIO PROBIO

55 Kč
Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

10 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše