A ještě jednou špalda...

Datum: 7. 3. 2023

Zpět

Minulý příspěvek na blog na téma ryzí špalda jsme psali v době, kdy jsme netušili, že je prováděn nezávislý test na pravost špaldových mouk. Těší nás, že jsme se umístili na prvním místě, protože Probio špaldová mouka je skutečně 100% špaldová. Mrzí nás, že se na trhu vyskytují mouky s názvem špaldová, ale jejich obsah je 100% pšenice.

Pokud se vžijeme do zákazníka, který si jde koupit mouku oříškové chuti a vůně, s lehkou stravitelností, s vyšším zastoupením mikronutrientů a přinese si domů mouku, která tyto benefity nemá, příjemné to není.

Pokud je to zákazník, který si „špaldovou“ mouku koupí poprvé, nemá šanci porozumět rozdílu mezi oběma výrobky.

To, co je velice nepříjemné, a i s tím jsme se mnohokrát potkali, je to, když nutriční odborníci doporučí alespoň na určitou dobu odlehčit organismu od pšeničného škrobu a lepku a zkusit nahradit pšeničnou mouku moukou umletou z ryzí špaldy. Pak zákazník špaldovou mouku uzavře s tím, že mu nepomohla.

Za Probio chceme prohlásit: Kvalita a pravost biopotravin je pro nás to zásadní a nejcennější v naší firemní filosofii. Proto by nás nenapadlo zaměnit levnou pšenici za drahou špaldu. Je pro nás ctí, odpovědností i radostí nezklamat Vás, naše věrné zákazníky.

Zároveň vám chceme poděkovat, že v nás tuto jistotu cítíte a Probio potraviny kupujete.

Protože za špaldu vnímáme odpovědnost a chceme prodávat doopravdy pouze ryzí špaldu, tak jako doposud, rozhodli jsme se ve spolupráci s farmáři, že od 7. 3. 2023 až do sklizně významně snížíme ceny špaldových mouk. Záleží nám na tom, aby se špaldě vrátila zpět dobrá pověst a aby na našem území zůstala v ryzí podobě a časem nesplynula v jedno s pšenicí. Ztratit její benefity by bylo ze všech pohledů škoda.

Špalda, proč ryzí?

 

Fotogalerie