Žitný kvásek

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Vegetariánské
  • Náročnost: Obtížný
  • Čas přípravy: 100 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 175 g mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 175 ml vlažná voda

1. den – ve sklenici smíchejte 50 g mouky a 50 ml vlažné vody. Přikryjte utěrkou a nechte stát při pokojové teplotě.

2. den – přidejte 50 ml vody a 50 g mouky, důkladně promíchejte, aby kvásek nabral trochu kyslíku.

3. den – přidejte 50 ml vody a 50 g mouky a opět důkladně promíchejte.

4. den – přidejte 25 ml vody a 25 g mouky. Kvásek má nyní kyselou vůni (jako po ovoci), měl by být plný bublinek.

5. den – můžete začít péct. U tohoto mladého kvásku můžete na rozkvas použít více lžic kvásku, aby utáhnul celý bochník chleba

Nakoupit suroviny

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO KLASA

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO KLASA

43 Kč
Vybrat vše