Žitné tortilly

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g mouka žitná chlebová BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky sůl Himalajská jemná PROBIO
  • 3 lžice olej olivový extra panenský BIO PROBIO
  • 120 ml vlažná voda

V míse smíchejte mouku se solí, olejem a vodou.

Těsto zabalte do fólie a nechte nejlépe přes noc odpočinout.

Těsto rozdělte na čtyři  části, rozválejte na velmi tenké placky (my je válíme mezi pečícími papíry).

Tortilly opečte na rozpálené suché pánvi z obou stran, dokud tortilla místy nezhnědne.

Tortilly nepřepečte! Jde o to, aby byly vláčné a dobře se do nich balila náplň.

Nakoupit suroviny

Mouka žitná chlebová 1 kg BIO PROBIO

Mouka žitná chlebová 1 kg BIO PROBIO

46 Kč
Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

269 Kč
Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

39 Kč
Vybrat vše