Žitné perníčky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 500 g mouka žitná chlebová BIO PROBIO
  • 180 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 ks kypřící prášek do perníku BIO AMYLON
  • 1 lžička perníkové koření BIO SONNENTOR
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 80 g med
  • 70 g máslo
  • 2 ks vejce

V míse smíchejte mouku, moučkový cukr,  kypřící prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Do směsi přidejte máslo, vejce a med. Vše vypracujte v hladké nelepící se těsto. Poté dejte těsto do lednice na 1 hodinu odpočinout.

Těsto vyválejte na pomoučeném vále na tloušťku 5 mm a vykrájejte různé tvary. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 8 minut.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka žitná chlebová 1 kg BIO PROBIO

Mouka žitná chlebová 1 kg BIO PROBIO

46 Kč
Prášek kypřicí do perníku 18 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do perníku 18 g BIO AMYLON

18,80 Kč
Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše