Žitné dalamánky

  • Typ receptu: Vegetariánské, Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 20 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g mouka žitná chlebová BIO PROBIO
  • 50 g mouka špaldová chlebová BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 2 špetka kmín mletý BIO SONNENTOR
  • 15 g droždí
  • 160 ml voda
  • 0,5 lžíčka cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 30 g olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 lžíce kmín celý BIO SONNENTOR

Mouky smíchejte se solí a kmínem ve větší míse.

Droždí rozmíchejte v teplé vodě s cukrem. V mouce udělejte důlek a doprostřed vlijte vodu s droždím. Nechte kvasnice 15 minut pracovat.

Poté přilijte olej a zpracujte těsto. Těsto nechte v míse pod utěrkou kynout hodinu. Pak těsto vyklopte, propracujte a rozdělte na 4 stejné díly.  Z každého uválejte dalamánek a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vodou, párkrát nařízněte ostrým nožem a posypejte kmínem. Nechte na plechu kynout 15 – 20 minut.

Dalamánky pečte při 180 °C (horkovzduch) 30 minut.

Nakoupit suroviny

Mouka žitná chlebová 1 kg BIO PROBIO

Mouka žitná chlebová 1 kg BIO PROBIO

46 Kč
Kmín celý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín celý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše