Zeleninové řízečky v hrachové mouce

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g Mouka ze žlutého hrachu
  • 3 lžíce Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 225 ml Voda
  • 500 g Sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)
  • 1 dle chuti Sůl
  • 1 špetka Pepř

Tvrdší zeleninu (brokolice, květák) předem lehce povařte ve vodě nebo páře, aby trochu změkla, ostatní nakrájejte na kolečka či plátky. Smíchejte hrachovou mouku s vodou, osolte, opepřete a vytvořte těstíčko hustší konzistence. Kousky zeleniny namočte do těstíčka a ze všech stran obalte.

Rozpalte na pánvi větší vrstvu oleje a postupně osmažte z obou stran do zlatova. Podávejte s vařenými nebo pečenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. 

 

Tip: Do těstíčka můžete přidat česnek, chilli, papriku nebo další koření, čímž získá pikantnější chuť.

Nakoupit suroviny

Mouka ze žlutého hrachu BIOHARMONIE 450g

Mouka ze žlutého hrachu BIOHARMONIE 450g

41 Kč
BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

106 Kč
152 Kč
Pepř černý mletý BIO 35g

Pepř černý mletý BIO 35g

70 Kč
Vybrat vše