Zeleninové řízečky v hrachové mouce

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g mouka ze žlutého hrachu BIO PROBIO
  • 3 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 225 ml voda
  • 500 g sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)
  • 1 dle chuti sůl BIO BIOSAL
  • 1 špetka pepř mletý BIO PROBIO

Tvrdší zeleninu (brokolice, květák) předem lehce povařte ve vodě nebo páře, aby trochu změkla, ostatní nakrájejte na kolečka či plátky. Smíchejte hrachovou mouku s vodou, osolte, opepřete a vytvořte těstíčko hustší konzistence. Kousky zeleniny namočte do těstíčka a ze všech stran obalte.

Rozpalte na pánvi větší vrstvu oleje a postupně osmažte z obou stran do zlatova. Podávejte s vařenými nebo pečenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. 

 

Tip: Do těstíčka můžete přidat česnek, chilli, papriku nebo další koření, čímž získá pikantnější chuť.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka ze žlutého hrachu 450 g BIO PROBIO

Mouka ze žlutého hrachu 450 g BIO PROBIO

52 Kč
Vybrat vše