Zeleninové placičky s pohankovými otrubami

  • Typ receptu: Veganské, Vegetariánské, Bezlepkové, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 55 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 200 g cuketa
  • 50 g mrkev
  • 100 g zelí kysané BIO PROBIO
  • 50 g Otruby pohankové
  • 2 lžičky olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 hrst semínka slunečnicová BIO PROBIO
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička kmín mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžička majoránka BIO SONNENTOR
  • 3 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 2 špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR

Cuketu nastrouhejte nahrubo, mrkev najemno.

Smíchejte nastrouhanou zeleninu s kysaným zelím, otrubami, olivovým olejem, slunečnicovými semínky, prolisovaným česnekem, kmínem, majoránkou a solí. Nechte asi 3 minuty odstát a pak znovu promíchejte. Pokud by zelenina pustila příliš tekutiny, můžete trochu zahustit otrubami nebo špaldovou mokou.

Ze směsi tvarujte „karbanátky“. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 200 °C asi 40 minut.

Po upečení nechte na plechu asi 10 minut chladnout. Poté opatrně sloupněte z papíru.

Podávejte s dipy podle chuti.

Nakoupit suroviny

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Semínka slunečnicová 250 g BIO PROBIO

Semínka slunečnicová 250 g BIO PROBIO

37 Kč
Zelí kysané 750 g BIO PROBIO

Zelí kysané 750 g BIO PROBIO

90 Kč
Majoránka 10 g BIO SONNENTOR

Majoránka 10 g BIO SONNENTOR

53 Kč
Otruby pohankové 500 g BIO PROBIO

Otruby pohankové 500 g BIO PROBIO

43 Kč
Vybrat vše