Tymiánový špaldový pita chléb

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 320 g Špaldová mouka bílá hladká
  • 1 lžička Třtinový cukr přírodní
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 160 ml Mléko
  • 80 ml Voda
  • 1 lžička Sůl Biosal
  • 2 lžičky Sušené droždí
  • 1 lžička Tymián
  • špetka Mletý černý pepř
  • špetka Hrubá sůl Biosal

V míse smíchejte mléko, vodu, cukr a droždí. Přidejte mouku, sůl a větší část tymiánu. Vymíchejte těsto, které nelepí na stěny mísy. Těsto vložte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout do zdvojnásobení objemu cca 60 minut. Těsto rozdělte na 6 stejných kousků a z každého vyválejte placku o průměru 20 cm. Placky smažte dozlatova.
Pita chléb můžete rozkrojit na 4 díly a servírovat s olivovým olejem, tymiánem, hrubou solí a pepřem, nebo jako přílohu k zeleninovým či masovým pokrmům.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Mořská sůl hrubá 1 kg

Mořská sůl hrubá 1 kg

30 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Špaldová mouka hladká BIO 1 kg

Špaldová mouka hladká BIO 1 kg

66 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

47 Kč
Tymián BIO 25 g SONNENTOR

Tymián BIO 25 g SONNENTOR

49 Kč
Vybrat vše