Tvarohový špaldový mazanec

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 100 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 150 g máslo
  • 150 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 2 ks vejce
  • 250 g tvaroh
  • 60 g rozinky BIO PROBIO
  • 0,5 ks citronová kůra
  • 350 g mouka pšeničná polohrubá BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 10 g mandle celé BIO PROBIO
  • 150 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO

Postup:

Změklé máslo utřete s cukrem. Poté metlou zašlehejte vejce a tvaroh. Do směsi vmíchejte namočené rozinky s rumem a nastrouhanou citronovou kůru.

Ve větší míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přilijte tvarohovou směs a zpracujte vláčné těsto.

Z těsta vytvarujte  na lehce pomoučené pracovní ploše 2  bochánky. Položte na plech vyložený pečicím papírem – nenařezávejte do kříže. Mazanec má i tak tendenci prasknout, protože těsto je poměrně těžké. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte mandlemi. Mandle předem namočte přes noc do vody, poté půjde slupka krásně sloupnout. Nasekejte je nebo rozdělte na půlky.

Bochánky vložte do trouby vyhřáté na 200 °C (horkovzduch) a pečte takto zprudka 10 minut. Poté teplotu snižte na 170 °C a pečte dalších 50 minut.

Krájejte až po úplném vychladnutí.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

47 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Rozinky 200 g BIO PROBIO

Rozinky 200 g BIO PROBIO

44 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše