Trhankovo-zeleninové karbanátky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g Česká trhanka z červené pšenice
  • Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • Kmín
  • Mletý černý pepř
  • Sůl Biosal
  • 1 ks Vejce
  • 2 ks Mrkev
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek

Trhanku propláchněte a vařte v osolené vodě asi 30 minut. 

Nadrobno nakrájenou cibulku nechte zesklovatět na oleji, přidejte nakrouhané zelí, mrkev, osolte, opepřete a dochuťte kmínem. Poduste do částečného změknutí, 10-15 min. Uvařenou trhanku slijte, smíchejte se směsí zeleniny a do vychladlé směsi přidejte vejce. Tvořte malé karbanátky, které smažte po obou stranách do zlatova.

Podávejte s bramborovou kaší, bramborem či zeleninovým salátem.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300 g

Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300 g

30 Kč
Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše