Trhankovo-zeleninové karbanátky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g trhanka z červené pšenice
  • olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • kmín BIO SONNENTOR
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • sůl jemná BIO BIOSAL
  • 250 g hlávkové zelí
  • 1 ks vejce
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek

Trhanku propláchněte a vařte v osolené vodě asi 30 minut. 

Nadrobno nakrájenou cibulku nechte zesklovatět na oleji, přidejte nakrouhané zelí, mrkev, osolte, opepřete a dochuťte kmínem. Poduste do částečného změknutí, 10-15 min. Uvařenou trhanku slijte, smíchejte se směsí zeleniny a do vychladlé směsi přidejte vejce. Tvořte malé karbanátky, které smažte po obou stranách do zlatova.

Podávejte s bramborovou kaší, bramborem či zeleninovým salátem.

Nakoupit suroviny

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Vybrat vše