Špaldový toustový chléb

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 120 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 ml voda
  • 15 g droždí
  • 30 g olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 210 g mouka špaldová chlebová BIO PROBIO
  • 210 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 30 g Otruby špaldové
  • 8 g sůl BIO BIOSAL
  • 4 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO

Manuálně:

Vodu promíchejte s droždím a nechte 5 minut odpočívat pod utěrkou.

Mouky smíchejte s otrubami, solí a cukrem.

K vodě s droždím přidejte olej a spojte se sypkou směsí. Vypracujte těsto a nechte kynout pod utěrkou asi 50 minut.

Po vykynutí zpracujete těsto, přendejte do chlebíčkové formy (vymazané tukem a vysypané moukou) a nechte 10 minut kynout. Poté pečte při 180 °C dozlatova.

V domácí pekárně:

Do formy nalijte vodu a olej. Přidejte rozdrobené droždí.  Poté nasypte promíchané sypké suroviny. Pekárnu nastavte na režim toustového chleba/sandwich a nechte péct.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

63 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Otruby špaldové 400 g BIO PROBIO

Otruby špaldové 400 g BIO PROBIO

31 Kč
Vybrat vše