Špaldový quiche se sójovým krémem a brokolicí

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 250 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce voda
  • 140 g máslo
  • 250 ml krém sojový na vaření a pečení BIO ISOLA BIO

Postup:

Mouku, vejce, rozpuštěné máslo a trochu vody smícháme a vytvoříme těsto, které vložíme do formy na koláč (o průměru cca 30 cm), těsto na několika místech propícháme vidličkou a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme zeleninu na menší kousky, krátce na másle opražíme (zelenina by neměla být příliš měkká) a přidáme koření. Ve větší sklenici rozmícháme vejce se sojovým krémem a lehce osolíme.

Na odpočinuté těsto naklademe zeleninu, kterou zalijeme rozmíchanými vejci s krémem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dozlatova v troubě na 150° C 30 – 40 minut.

 

Poleva na zapečení – ingredience:

  • Brokolice 100 g
  • Celer 100 g
  • Mrkev 100 g (zeleninu může každý použít podle vlastní chuti, váha je orientační)
  • Máslo
  • Muškátový oříšek, kurkuma, červená paprika (koření dle vlastní chuti)
  • Sojová smetana na pečení a vaření ISOLA BIO 250 ml
  • 2 vejce
  • Sýr na posypání

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Vybrat vše