Špaldový chléb

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 500 g Celozrnná mouka špaldová jemně mletá
  • 2 lžíce Med
  • 1 lžíce Chlebové koření
  • 1 balení Kvasnice
  • 1,4 l Mléko
  • Slunečnicová semena
  • Mořská sůl

Postup:

Všechny přísady smícháme a uhněteme pevné těsto. Necháme je uležet na teplém místě. Mezitím vymažeme 2 hlubší formy máslem a vysypeme je slunečnicovými semínky.

Když těsto zvětší svůj objem asi o třetinu, naplníme jím formy a pečeme v troubě při 180°C asi 1,5 hodiny (délka pečení záleží na druhu trouby).

Photo by Jonathan Pielmayer 

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Chlebové koření BIO 50 g

Chlebové koření BIO 50 g

55 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO

46 Kč
58 Kč
Slunečnicová semena BIO  (loupaná) 100 g

Slunečnicová semena BIO (loupaná) 100 g

15,80 Kč
Vybrat vše