Špaldový chléb

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 500 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 2 lžíce med
  • 1 lžíce chlebové koření BIO SONNENTOR
  • 1 balení kvasnice
  • 1,4 l mléko
  • semínka slunečnicová BIO PROBIO
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL

Postup:

Všechny přísady smícháme a uhněteme pevné těsto. Necháme je uležet na teplém místě. Mezitím vymažeme 2 hlubší formy máslem a vysypeme je slunečnicovými semínky.

Když těsto zvětší svůj objem asi o třetinu, naplníme jím formy a pečeme v troubě při 180°C asi 1,5 hodiny (délka pečení záleží na druhu trouby).

Photo by Jonathan Pielmayer 

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Semínka slunečnicová 250 g BIO PROBIO

Semínka slunečnicová 250 g BIO PROBIO

37 Kč
Vybrat vše