Špaldový chléb

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 500 g Celozrnná mouka špaldová jemně mletá
  • 2 lžíce Med
  • 1 lžíce Chlebové koření
  • 1 balení Kvasnice
  • 1,4 l Mléko
  • Slunečnicová semena
  • Mořská sůl

Postup:

Všechny přísady smícháme a uhněteme pevné těsto. Necháme je uležet na teplém místě. Mezitím vymažeme 2 hlubší formy máslem a vysypeme je slunečnicovými semínky.

Když těsto zvětší svůj objem asi o třetinu, naplníme jím formy a pečeme v troubě při 180°C asi 1,5 hodiny (délka pečení záleží na druhu trouby).

Photo by Jonathan Pielmayer 

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

58 Kč
Chlebové koření BIO 50g

Chlebové koření BIO 50g

55 Kč
Slunečnicová semena BIO  (loupaná) - 100g

Slunečnicová semena BIO (loupaná) - 100g

15,80 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Vybrat vše